Recreatie

De Binkelhoeve is de ideale plaats om in een groene omgeving tot rust te komen. Toch zal je je er geen moment vervelen. Op en rond de hoeve zijn er tal van activiteiten die jouw verblijf tot een fijne ervaring zullen maken.

Op de hoeve

Je kan vanop het terras genieten van de rust en het mooie landschap. Je kan zien hoe het leven op de boerderij eraan toegaat of je kan een babbeltje slaan met de bewoners en met de andere gasten.

Kinderen kunnen hier naar hartenlust rondtoeren op de go-carts of speelfietsen, zich uitleven op de trampoline, de diertjes vertroetelen en zelfs meerijden op de traktor tijdens het voederen…

Je kan zelfs een echt spelletje petanquen.

In de omgeving

Er zijn tal van ontspanningsmogelijkheden in de buurt van de Binkelhoeve. Zowel binnen– als buitenspeeltuin en zwembad in Tongeren, Plopsaland in Hasselt, Thermen Sané in Riksingen (Tongeren). 

Tongeren, de eerste stad van het land bied je heel wat oudheid in zijn musea, het Gallo-Romeins museum, het Teseum en Beghina

De bekende antiekmarkt is op zondagvoormiddag te bezoeken.

De groene wandelzones van de stad zijn” De Kevie” en “Beukenberg“. Vraag zeker naar de vele wandel- en fietsroutes uit de omgeving, meestal ook geschikt voor kinderen. 

 

Met de fiets

De Binkelhoeve sluit aan op het uniek fietsroutenetwerk van Limburg. Via dit netwerk kun je je eigen route uitstippelen maar kan je ook gebruik maken van verschillende bestaande themaroutes zoals o.a. de kasteelroute, rundvleesroute, akkerroute enz.. 

 

Te voet

Elke wandelaar vindt hier zijn gading, ook in de nabije omgeving waar je verschillende uitgestippelde wandelroutes vindt o.a. te Zammelen, Vrijhern (De kluis), Alden Biesen in Bilzen, en zo veel meer … Al wandelend geniet je hier van vlakke plateaus, beekvalleien en verrassende landschappen. 
In het centrum van Tongeren kan je op verkenning met behulp van je tablet of gsm. Voor bijkomende informatie kan je bij ons terecht of vraag je informatie bij de dienst Toerisme.